Епопея з призначення керівника «Запорізької політехніки» нарешті звершилася, Віктор Грешта може видихнути з полегшенням. У соцмережах його вже привітав ексректор вишу.

У «Запорізькій політехніці» протягом року не могли обрати ректора. 28 грудня 2021 року з невеликою перевагою перемогу отримав Віктор Грешта. 11 січня поточного року Міністерство освіти і науки України видало наказ:

З 12 січня 2022 року до призначення керівника в установленому законодавством порядку, але не пізніше ніж 14 квітня, на Віктора Грешту покладають обов’язки ректора Національного університету.

За наказом МОН від 22 лютого Грешта приступає до своїх обов’язків завтра. Він обійматиме посаду до 22 лютого 2027 року. Відповідний документ у Фейсбук опублікував колишній ректор вишу Сергій Бєліков та привітав свого наступника з призначенням на цю «високу посаду».

Зазначимо, до цього Грешта виконував обов’язки ректора.

Нагадаємо, Національна дослідницька рада Іспанії опублікувала оновлений список міжнародного рейтингу університетів світу Ranking Web of Universities (Webometrics). Серед 31 тисяч закладів вищої освіти, 313 – з України. Крім загального рейтингу, розміщено рейтинг університетів різних країн світу. З понад трьохсот закладів, запорізькі університети міста Запоріжжя та області потрапили до престижного рейтингу, де зайняли непогані місця.

Фото з Google.com