Деякі стихійні ринки скоро можуть стати цілком легальними, щоправда, тимчасово. На сайті міськради з’явився відповідний проєкт рішення «Про утворення тимчасового комунального ринку».

На прилеглих територіях до Центрального ринку утворилися стихійні ринки, які функціонують протягом багатьох років. В департаменті надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва знайшли вихід – створення тимчасового комунального ринку (з 1 березня до 1 червня). Підпорядковуватиметься тимчасовий базар КП «Запоріжринок». На думку посадовців, таким чином вдасться забезпечити належні ветеринарно-санітарні умови, впорядкувати неконтрольовані процеси купівлі-продажу товарів, а також наповнити місцевий бюджет.

Мова йде про стихійні ринки, які знаходяться на:

вул. Жуковського – від вул. Благовіщенської до вул. Земського лікаря Лукашевича, вул. Гоголя – від вул. Благовіщенської до вул. Земського лікаря Лукашевича, на протилежному від Центрального ринку тротуарі у провулку Млиновому та по вул. Благовіщенській – від вул. Гоголя до вул. Жуковського.

За чотири місяці визначиться подальша доля тимчасового ринку. Якщо буде попит, ймовірніше за все, він продовжить роботу.

Нагадаємо, на сайті Запорізької міськради з’явився проєкт рішення виконавчого комітету «Про затвердження адресного переліку проведення ярмарків у м. Запоріжжя на І півріччя 2022 року».

На головній – фотоілюстрація