Коли Росія розірвала Мінські домовленості, почала відкрито ввозити військову техніку на окуповані території та обстрілювати мирне населення, навколо України об’єдналися країни ЄС й США. В цю скрутну хвилину наші закордонні партнери почали допомагати не словом, а ділом.

Сьогодні з Латвії до України було доставлено зенітно-ракетні комплекси «Стінгер». У разі ескалації російської військової агресії, ця зброя підсилить протиповітряну оборону Збройних сил України, повідомляється на сторінці у Фейсбук Embassy of Latvia in Ukraine.

Stinger – це індивідуальна високоефективна і точна система протиповітряної оборони, яка пройшла випробування в бойових умовах. Його використовують Національні збройні сили, а також багато наших союзників.

Зауважимо, Латвія завжди виступала за суверенітет України та засуджувала дії Росії. Всіляко підтримує нашу країну щодо членства в Північноатлантичному альянсі (НАТО).

Нагадаємо, о 21:51 на позачерговому засіданні зібралися народні депутати. Вони ухвалили рішення «Про введення надзвичайного стану в окремих регіонах України».