Окупанти довірили функції «розмовляючої голови», яка ймовірно називатиму себе очільницею Мелітополя, колишній соратниці проросійського депутата Євгена Балицького Галині Данильченко.

Ріа Мелітополь опублікував звернення Данильченко до місцевих мешканців. Вона заявила, що наразі головна задача – підлаштувати всі механізми у місті під нову дійсність. Очевидно, мається на увазі, співпраця з військами рф:

«Уважаемые жители города Мелитополя и Мелитопольского района. Сейчас нашей основной задачей является подстроить все механизмы под новую действительность. Для того, чтобы как можно быстрее начать жить по-новому. Несмотря на все наши усилия в городе есть еще люди, которые пытаются дестабилизировать ситуацию и призывают вас к экстремизму. Я вас прошу, пожалуйста, будьте благоразумны. Не поддавайтесь на эти провокации.

Обращаюсь к депутатам, народным избранникам всех уровней. Уважаемые депутаты, нас избирали люди, и наша задача в первую очередь — это заботиться об их благосостоянии. С этой целью сейчас прорабатываются вопрос создания комитета народных избранников. Именно этот комитет будет заниматься всеми административными вопросами на территории Мелитополя и Мелитопольского района».

Схоже на те, що відтепер в тимчасово окупованому Мелітополі Галина Данильченко називатиме себе в.о. міського голови або ж очільницею міста. Різниці немає, адже ця особа не може обіймати відповідних посад, мелітопольці вже зробили свій вибір на останніх виборах. Вона є співучасницею військових злочинців рф.

Нагадаємо, вчора 10 окупантів увірвалися до кризового центру, наділи міському голові Мелітополя Івану Федорову мішок на голову та викрали. Свого часу він відмовився з ними працювати. За словами Президента України Володимира Зеленського, військові рф його катують.

Сьогодні понад 2000 місцевих мешканців попри небезпеку вийшли на мітинг з синьо-жовтими прапорами та плакатами. Вимагали від військових рф звільнити з полону мера.