Наразі погоджуються розрахунки нових тарифів на проїзд у маршрутному таксі з військово-цивільною адміністрацією. Вартість збільшиться.

Про це повідомляється на сторінці Запорізької міської ради.

Зазначається, що причина здорожчання вартості проїзду у маршрутному таксі – це різке здорожчання палива. Найближчим часом мають погодитися розрахунки нових тарифів на проїзд у маршрутках. Водночас наголошується, що проїзд у тролейбусах та трамваях так і буде безплатний.

Також вказано причину, чому на роботу зараз не виходить муніципальний транспорт міста Запоріжжя:

«Згідно з відповідним рішення виконкому від 24 лютого, частина муніципальних автобусів повинна постійно бути у резерві та перебувати у повній готовності до виїзду на випадок відкриття гуманітарних коридорів. Окрім того, більшість муніципального автотранспорту зараз активно задіяна у виконанні заходів воєнного стану, інформацію про які ми не можемо відкрито розголошувати з міркувань безпеки. З огляду на усе вищесказане на цей час ми поки не можемо говорити про повноцінне відновлення роботи міських автобусів».

Нагадаємо, 20 травня у Запоріжжі деякі водії маршруток влаштували саботаж та не виїхали на рейси. Місцеві мешканців простоювали годинами на зупинках, щоб доїхати на роботу. Більшість викликали таксі. Загалом на роботу не вийшло 58 маршруток.

В.о. міського голови Анатолій Куртєв повідомив, що саботаж «зрежисований», тому з перевізниками ТОВ «Альянс-Авто», «Юністар-Авто», «Запорізькі автомобільні лінії», «Профтаксі-1» розірвуть договір.

На головній – фотоілюстрація