З початку лютого в Україні все більше почали обговорювати новий ймовірний наступ російських військ. Секретар Ради національної безпеки України Олексій Данілов розповів, що наступ очікується на Запорізьку або Харківську області.

Про це він повідомив журналістам Reuters під час інтерв’ю.

«Київ очікує, що Росія включить північно-східну Харківську або південну Запорізьку області як об’єкти передбачуваного наступу, спрямованого на повернення ініціативи під час свого річного вторгнення.

Російські війська досліджують оборону Києва в частково окупованому Росією Запоріжжі, частині контрольованого москвою сухопутного мосту між східною Україною та Кримом на південному узбережжі Чорного моря».

Також Данілов наголосив, що за попередніми прогнозами Києва, рф не полишає надій захопити повністю Донецьку та Луганську області. Загарбники мріють показати «результати» 24 лютого (у цей день 2022 року відбулося повномасштабне вторгнення).

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський видав указпро призначення трьох голів – Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської – областей. Примітно, що усі нові очільники пов’язані з правоохоронними органами. Голова Запорізької області – Юрій Малашко.

Фото: Google.com