За інформацією СБУ, чоловік готував теракт у столиці. Його завербували представники однієї з білоруських держструктур. Ворожого агента затримали.

Підозрюваного завербували через анонімну групу в Телеграмі. Його затримали біля будівлі однієї зі столичних організацій, коли він намагався підпалити автомобіль. Встановлено, що чоловік займався залякуванням представників ЗМІ та іноземних громадян, причетний до несанкціонованих «мітингів» поблизу закордонних дипломатичних представництв тощо, повідомляє пресслужба відомства.

Дії ворожого агента були спрямовані на розхитування внутрішньополітичної ситуації в Україні та дискредитації нашої держави перед країнами ЄС й громадянами Білорусі.

Зловмисника затримано згідно зі ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Провадження відкрито за двома статтями Кримінального кодексу України ст. 111 (державна зрада) і ст. 258 (терористичний акт).

Нагадаємо, 9 лютого правоохоронці отримали повідомлення, що занедбаному гаражі, який знаходиться на вул. Ігоря Сікорського біля виїзду на автотрасу, було виявлено боєприпаси.