Кримськотатарський телеканал ATR не отримав фінансування від держави, а тому залишився без засобів для існування.

Кілька місяців поспіль журналісти телеканалу працюють власними ресурсами та за рахунок пожертвувань від підписників. Наразі журналісти не можуть виготовляти власного продукту, а тому працюють в режимі новин лише інформуючи про поточний стан справ.

Журналіст телеканалу  Айдер Муждабаєв, у коментарі Українській правді зазначив, що Володимир Зеленський 26 лютого пообіцяв відновити фінансування ATR, але досі цього не зроблено.

“Ситуація дуже дивна. 26 лютого президент сказав, що проблема з фінансуванням телеканалу буде вирішена. Були зустрічі в уряді і процес на кшталт зрушився з місця. Нам здавалося, що фінансування відкриють і ми зможемо оплатити всі борги.

Але потім почалися складнощі, міністерство культури змусило переробляти всі документи. Завтра (29 квітня – ред.) вже четверте засідання Кабміну, де каналу не можуть відкрити фінансування. Уже кілька місяців ми працюємо виключно на своєму ресурсі і пожертвування людей з окупованого Криму. Від колективу залишилося трохи більше 10 відсотків.

Ми не виробляємо власний продукт, працюємо тільки в плані інформування людей на півострові про коронавірус.

“Зараз є велика небезпека, що до дня пам’яті жертв геноциду кримських татар АТР вже не зможе вести мовлення”.

Муджабаєв каже, якщо фінансування не відновити, то телеканал закриється вже на початку травня, саме до річниці депортації кримських татар, яке відзначають 18 травня.