У МВС повідомили основну версію, за якою проводять розслідування вибуху на Позняках у Києві. Ймовірніше за все вибух трапився через недотримання технологій повірки лічильників. А це означає, що згідно із основною версією провина лежить на співробітниках компанії “Київміськгаз”, які працювали в будинку за кілька днів до трагедії.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в ефірі «Право на владу».

Він зазначив, що поки в цій справі немає пред’явлених підозр ні одній людині.

“Але основна версія, за якою працює прокуратура разом з поліцією – це перевірка дотримання технологій повірки лічильників співробітниками компанії” Київміськгаз “. Дійсно, до цього страшного вибуху, який привів до 5 жертвам, були повірки лічильників. Лічильники знімалися, замінялися на спеціальні трубочки, і були повідомлення свідків, що був запах газу “, – сказав Антон Геращенко.

За його словами, якщо дійсно буде достатньо підстав вважати, що вибух викликали непрофесійні дії співробітників “Київміськгаза”, то можуть бути позови до суду і компенсації всіх витрат, які понесли жителі цього будинку і держава.

Нагадаємо, трагедія трапилася 21 липня на вулиці Крушельницької 1/6, там в наслідок вибуду обвалилося декілька квартир. Щонайменше 5 осіб загинули, 3 з них були однією сім’єю.