Голова громадської організації “Точка росту, освіти і науки” та координаторка антиплагіатної ініціативи “Дисергейт” Світлана Благодєтєлєва-Вовк повідомила виданню про продовження погроз насильством від сталкера, який переслідує її від липня цього року.

За словами активістки, нове повідомлення надійшло невдовзі після пресконференції 7 жовтня, на якій вона розповіла про стеження та кампанію з цькування, яку розгорнув проти неї невідомий. Його Світлана разом з іншими матеріалами передала правоорхоронцям, які розслідують справу.

Світлана Благодєтєва-Вовк – кандидатка економічних наук, очолює ГО “Точка росту освіти і науки” координує “Дисергейт” та є авторкою блогів про освіту та науку на різних ресурсах. Разом з однодумцями за останні п’ять років викрила десятки випадків академічного плагіату в дисертаціях українських топпосадовців, зокрема в роботах Арсенія Яценюка, Станіслава Ніколаєнка, Лілії Гриневич та інших. Саме після викриття плагіату в працях Сергія Шкарлета активістку почали переслідувати в інтернеті та стежити за нею.