Кандидат у мери Запоріжжя Віталій Тишечко повернувся з Києва, де подав до Генпрокуратури заяву на Володимира Буряка через мільярдні борги міського бюджету. До того, що місто опинилося на межі банкрутства, привели, на думку політика, неефективні управлінські рішення і взяті під високі відсотки кредити.

Також Віталій Тишечко прокоментував щойно відкритий термінал в аеропорту «Запоріжжя». Він підкреслив, що такий піар чинного мера дуже дорого обійдеться місту.

«Новий термінал в Міжнародному аеропорту, безумовно, сучасний. Але за його будівництво місто заплатило надто дорого. Тому що, крім самого терміналу, ми з вами оплатили корупцію і збагачення окремих осіб. За попередніми підрахунками, вартість будівництва завищена приблизно на півмільйона гривень.

Двічі заплатили за ремонт аеродромного покриття, що призвело до збитків у 20 млн грн. А найближчим часом платники податків будуть змушені платити ще й штрафи аеропорту за несплату податків – 3,5 млн грн. За 3 роки проти керівництва аеропорту порушено 4 кримінальні справи», – сказав Віталій Тишечко.

Політик заявив, що доходи аеропорту падають другий рік поспіль, а також не виконується фінансовий план. Це означає, що незабаром після виборів оплачувати кредити, взяті на будівництво терміналу, буде просто нічим. Віталій Тишечко нагадав, що запорукою по одному з кредитів аеропорту є «Славутич Арена». Тобто, не зумівши погасити борги аеропорту, місто може втратити цей об’єкт.

«Поки мер піариться на новому терміналі, розрахунки показують, що вже з листопада платити по кредитах буде нічим. І все це ляже навантаженням на нас – жителів Запоріжжя», – підсумував Тишечко.

Також стежити за позицією кандидата можна у його телеграм каналі.