Нещодавно біля Запорізького обласного центру молоді з’явився громадський простір “Zaporizhzhia Public Space”. І це повністю змінило подієву сферу – тепер для того, щоб організувати щось круте, не потрібно засновувати ГО, шукати гроші на оренду приміщення та перейматися через нестачу досвіду. Потрібно мати лише ідею, бажання та час для її реалізації! А з рештою допоможуть у Запорізькому обласному центрі молоді.

Ми підготували для вас чек-лист з 7 ідей для крутих заходів у першому громадському просторі.

  1. Влаштувати публічну дискусію

 

 

Людям важливо висловлювати свої думки, і ваша дискусія може допомогти їм це зробити. Простір знаходиться на вулиці, а, отже, ви можете охопити якнайбільше людей – навіть тих, хто не знав про ваш захід і не збирався на нього йти. Це особливо важливо в умовах карантину, тому що в приміщеннях кількість учасників обмежена.

Подискутуйте про інфраструктуру міста, першість Marvel чи DC, шляхи вирішення проблем із транспортом, розвиток благодійності, виклики для бізнесу, бачення історії міста чи культуру згоди на секс – можна обговорювати будь-що (крім того, що порушує Закони України :).

  1. Зробити відкритий кінопоказ

Це може бути ваш аматорський фільм, артхаусна стрічка чи стара добра комедія, яку всі знають напам’ять, але все одно передивляються.

Глядачів може бути скільки завгодно. Можна сидіти за столом чи на карематі, пити чай, обговорювати репліки і приносити свою їжу (шах і мат, кінотеатри!). Але головне – спільний простір допомагає людям зблизитися, спонукає знайомитися і шукати однодумців. Це той випадок, коли можна піти в кіно, щоб з кимось познайомитися.

  1. Організувати турнір з настолок

Не любите настольні ігри? Може, у вас просто нормальної настолки не було? Жарти жартами, але настольні ігри – це вже давно не тільки лото.

Це захопливі взаємодії та чудернацькі стратегії: “Аліас”, “Дженга”, “Манчкін”, “Сутінки імперії” і навіть “Пандемія” – вибір такий великий, що потрібно тільки знайти компанію. І, можливо, саме ви зможете об’єднати людей за одним столом на “Zaporizhzhia Public Space”.

  1. Влаштувати ламповий камерний концерт

У Запоріжжі дуже багато талановитих людей, проте місцевих виконавців досі можна було зрідка почути лише в клубах, кав’ярнях і на комунальних святкуваннях.

Громадський простір “Zaporizhzhia Public Space” може стати найкращою локацією для вашого концерту. Організатори поставлять сцену та забезпечать апаратурою. Ви можете виступити самі чи запросити знайомих виконавців і зробити це разом. А зробити простір ламповим можна, просто поставивши свічки або повісивши гірлянди.

  1. Зробити виставку

Це може бути фотосушка, інсталяція, виставка картин, квітів, скульптур – жодних обмежень, крім вашої фантазії та, знову ж таки, законів України :).

Щодня повз локацію проходить більше півтори тисячі людей, тому вашу експозицію побачить більше людей, ніж може вмістити будь-яке приміщення в Запоріжжі. Виставку можна поєднати з обговореннями, виступами авторів або й концертом.

  1. Провести лекцію або тренінг

У вас є знання, якими ви хочете поділитися? Або, можливо, ви знаєте людину, яку варто почути якомога більшій кількості людей? Тепер це легко організувати. Достатньо звернутися до Запорізького обласного центру молоді і попросити скористатися громадським простором.

  1. Організувати форум

На майданчику “Zaporizhzhia Public Space” уже проводили “Connect Forum” для влади та громади, а “Форум Лідерів думок” зробив тут окрему локацію, де транслювали виступи спікерів, на які, через карантинні обмеження для приміщень, не всі змогли потрапити.

Громадський простір забезпечений сценою, апаратурою – і це абсолютно безкоштовно. Тепер влаштувати форум може будь-хто, у кого є таке бажання, адже більше не потрібно шукати спонсорів: достатньо знайти спікерів і створити подію в соцмережах!

Якщо ви хочете зробити в Запоріжжі щось цікаве, напишіть нам:

у Facebook: https://www.facebook.com/zapocm

або в Instagram: https://instagram.com/zapocm .

“Zaporizhzhia Public Space” – це простір, де кожен і кожна можуть реалізувати свої ідеї. І не важливо, це маленька виставка чи масштабний захід. Важливо тільки те, що жителі міста хочуть зробити його кращим.

 

Проєкт «Zaporizhzhia Public Space» реалізується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)