Сьогодні, 3 грудня, під час брифінгу глава МОЗ Максим Степанов висловив побоювання, що якщо народні депутати підтримають останню редакцію проєкту бюджету на 2021 рік на медицину, де замість 296 мільярдів грн заклали 159 мільярдів гривень – скоро українців нікому буде лікувати.

У повідомленні прямим текстом вказано, що через низьку заробітну плату очікується масовий відтік медичних працівників за кордон.

«Країни ЄС вкрай зацікавлені в українських медичних кадрах. Підвищення заробітних плат медпрацівникам критично необхідне, щоб попередити їх масовий виїзд за кордон. МОЗ наголошує на важливості підтримки Державного бюджету, який враховує всі нагальні потреби як медиків, так і пацієнтів»

Зазначимо, завідувач підстанції швидкої допомоги в Хортицькому районі Запоріжжя Анатолій Сидоренко розповів журналістам «Obozrevatel», що в запорізьких лікарнях вже фіксують масове звільнення сімейних лікарів.

«До пандемії у них було близько 20 дзвінків на день, а зараз їм дзвонять майже цілодобово. Нервова система не витримує вже ні в кого. У поліклініці людей повно – якась катастрофа, реальний бардак. Один туалет на купу хворих. Хто – в баночку, хто куди».