У запорізькій гімназії №28, де вчора стався гучний скандал, звинуватила блогера Андрія Лукіна у брехні. Про бабусю хлопчика, яка написала заяву про зґвалтування до поліції у школі не сказали ані слова.

Інформацію про зґвалтування п’ятикласника назвала фейковою та не перевіреною. В навчальному закладі запевнили, що ситуацію поза увагою не залишили та поспілкувалися з обома сторонами конфлікту, а він за словами адміністрації таки був. Ми ж знаємо, що не лише адміністрація приділила увагу конфлікту, а й поліція, яка протягом вчорашнього дня працювала у стінах школи та наполягала, щоб журналісти покинули приміщення.

За словами адміністрації школи – конфлікт вичерпано, винна сторона вибачилася.

Дослівно повідомлення адміністрації школи:

Шановні батьки та друзі!
Сьогодні був дуже важкий день в історії нашої гімназії. Фейкова, неперевірена інформація, викладена в соціальних мережах А.Лукіним, викликала справжню лавину негативу на адресу гімназії.
Так, 19 березня, у п’ятницю, сталася конфліктна ситуація між двома учнями. Ця ситуація не залишилася поза нашою увагою – зустрілися батьки хлопців з класним керівником, розібрали ситуацію, винна сторона перепросила. Конфлікт був вичерпаний. Визначені виховні заходи до учасників подій.
Але, у неділю з’являється пост в соціальних мережах, у якому стверджувалося, що стався злочин. Це призвело до ескалації конфлікту: знову викликалися діти, батьки, працювали представники ювенальної поліції.
Інформація стосовно скоєння злочину на території гімназії не підтверджена!
Дякуємо всім, хто не сприйняв на віру інформацію з соціальних мереж, всім хто підтримав гімназію та не втратив довіри до неї!
Адміністрація гімназії

Ми не знаємо напевно, якими могли б бути результати обстеження дитини, бо вчора до лікаря хлопчика не повезли. Журналісти, Форпост, які були присутні на місці розслідування кажуть – сама школа наполягала, щоб дитину не обстежували, бо це, бачте приниження та травма.