Про закінчення розслідування повідомили на сайті прокуратури Запорізької області.

Обвинувальний акт вже скеровано до суду. Справа стосується зловживання службовим становищем високопосадовцем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Судячи з історії справи, мова йде про начальника департаменту житлово-комунального господарства Запорізької міської ради. Події, що розслідували правоохоронці відбулися ще у 2018 році.

За даними слідства, у 2018 році посадовець, який діяв від імені міської ради як замовник, під час укладення договірних відносин із підприємством-підрядником не було вжито відповідних заходів щодо визначення середньоринкових цін на будівельні матеріали, які використовувались останнім при виконанні робіт із ремонту покрівель у двох багатоповерхових будинках міста Запоріжжя. За вказаних обставин із місцевого бюджету суб’єкту господарювання було перераховано зайві грошові кошти на суму близько 400 тис. грн – зазначили в прокуратурі.
Варто зазначити, різниця у вартості капітального ремонту покрівель у багатоповерхових будинках дійсно разюча. За інформацією Regionnews головам ОСББ вдається капітально відремонтувати дах чотири під’їзного будинку за 750 тисяч гривень, департамент же ту саму роботу замовляє за півтора мільйона.
У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання – до 6 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.