Отримати номерні знаки з кодом регіону,  в якому зареєстрований власник транспортного засобу можна буде лише, якщо регіон відповідає місцю реєстрації  транспорту.

Раніше, власник автомобіля, який зареєстрований скажімо у Львові, при реєстрації авто у Запоріжжі отримував номерні знаки з кодом Львова. Тепер такої можливості не буде. Усі номерні знаки будуть з кодом регіону, в якому реєструють автомобіль.

Відповідне повідомлення зробила пресслужба Головного сервісного центру МВС.

Міністерством внутрішніх справ України прийнято наказ від 02 березня 2021 року № 166, який набуває чинності з моменту опублікування. Він встановлює єдині зразки державних номерних знаків транспортних засобів та вимоги до них. Зокрема, визначені правила застосування, типи та основні розміри державних номерних знаків, встановлені вимоги до інформаційного змісту та технічних характеристик.

Основним нововведенням, що запроваджується, є зміна визначення адміністративно-територіальної належності транспортного засобу, а саме не за місцем прописки власника, як було дотепер, а за місцем здійснення реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу. Тобто, кожний сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби, незалежно від місця прописки власника, номерні знаки лише своєї області.

Зазначені вимоги не поширюються на номерні знаки, які громадяни залишили на платному зберіганні в сервісному центрі МВС.

На світлині можна ознайомитися з кодами кожного регіону.

Повідомляється, що таке нововведення дозволяє оптимізувати процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками, а також уникнути зайвих витрат: матеріальних на виготовлення і логістичних на доставку та зберігання у сервісних центрах МВС номерних знаків інших регіонів.

У кінцевому результаті це призведе до економії бюджетних коштів.