Жінка вперше прокоментувала інцидент, який стався в гімназії №28 з її сином. Вона заперечила інформацію про зґвалтування та повідомила деякі подробиці справи.

Відповідний пост на своїй сторінці у Facebook зробила матір постраждалого хлопчика Анна Лабенська. Одразу ж було наголошено, що дитину ніхто не гвалтував: «На підтвердження моїх слів є довідка від лікаря». Була жорстока поведінка з боку однолітка. Керівництво школи та вчителі не відреагували належним чином, що вилилось у величезний скандал. Що трапилось насправді дуже складно дізнатись, адже загадковим чином зникли відеозаписи, які б мали зафіксувати інцидент.

Останні два тижні стали для мене і мого сина справжнім пеклом. Ніколи не могла подумати, що таке взагалі може трапитись із моєю родиною. П’ять класів у школі, мій син відмінник, учасник міжнародних олімпіад, і все закінчилось через неадекватну та жорстоку поведінку однокласника і подальші абсолютно неадекватні, на мій погляд, дії керівництва школи. Це не була гра, це було несподівано, напад з агресією! Сину від знущання було боляче й соромно, аж поки старшокласник не покликав вчителя.

Також за словами жінки, поліція досить «дивно» розслідувала справу. Умисне затягувала час.

«Небажання вчителів розбиратись, прагнення керівництва уникнути відповідальності, незрозуміла позиція поліції, безліч відмовок і затягування часу…»

У результаті Анна зауважила, що рішення міського голови (звільнення вчителів) є цілком справедливим. І на сьогодні «конфлікт максимально вирішено».

Нагадаємо, декілька місяців тому з’явилася інформація, що у гімназії №28 зґвалтували учня однокласники неприродним способом. На місце події виїхали правоохоронці. У той же день було спростування щодо факту зґвалтування. Поліція, адміністрація школи, матір постраждалого відмовлялися від коментарів. За результатами перевірки було складено адміністративний протокол за ст. 184 (Невиконання батькам або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП. В міськраді прийняли рішення звільнити керівника одного з 5 класів, а також заступника директора школи з виховної роботи.

На головній – фотоілюстрація