Деякі мешканці Запоріжжя виступають проти закриття частини центрального пляжу заради будівництва мостів через Дніпро.

На сайті міської ради з’явилася петиція під заголовком: Не закривати праву частину Жданівського пляжу на час будування мостів, а відгородити її глухим парканом.

Автор пропонує праву частину пляжу не закривати, а лише відгородити ділянку глухим парканом.

Олексанжр Кузьменко, автор ініціативи, вважає, що потреби закривати усю праву частину пляжу немає, відпочиваючим можна дозволити проходити до води через маленький прохід біля надземного переходу.

Як я розумію ідея закрити праву частину пляжу виникла тому що головним входом до неї буде їздити важка техніка що створить велику небезпеку. Але окрім головного входу є ще й маленький прохід біля надземного переходу. Цей прохід залишатиметься безпечним.

Чому не можна її закривати – бо ця частина пляжу відносно чиста, вона знаходиться віще за течією над кафешками на набережній, каналізація, яку вони скидають у Дніпро туди не потрапляє, тобто до верхньої частини правої сторони вона не доходить. Тоді як на лівій частині по усій довжині досить брудно. Якщо зайти у воду під ногами відчувається іл (на піщаному дні, і лише в воді). Не складно здогадатися що то за іл. Вище за течією, на правій частині ілу нема, яка нема його і значно нижче за течією (на пляжі біля Вознесенівского базару)

Тому пропоную на час будівництва відгородити праву частину пляжу тимчасовим, а краще капітальним парканом. Капітальним тому що по закінченню будівництва прибрежна магістраль стане вулицею з дуже потужним трафіком, перебігати її у місці перед правою частиною пляжу стане гарантованим самогубством. Тому капітальний паркан із залізобетонних плит буде там дуже доречним. Він і шум подавить, і перелізти його складно і ковзаючий удар автівки витримає.

Нагадаємо, після засідання виконкому стало відомо, що на час будівництва мостів на лівому березі Дніпра частину Жданівського пляжу в Запоріжжі закриють.