Протягом останніх декількох днів у комунальних підприємствах Київської міської ради проходять обшуки.

Зокрема правоохоронці навідалися в «Київзеленбуд», в КП «Спецжитлофонд», у «Киїавтодор», в «Київський інститут земельних відносин», «Київміськсвітло». А також – у департаментах земельних ресурсів і соціальної політики.

Сьогодні від самого ранку обшуки продовжують, правоохоронці шукають корупцію та зловживання, принаймні так кажуть.

Міський голова Києва Віталій Кличко прокоментував ситуацію, назвавши її нальотами та кошмарами, яких не було навіть за часів Януковича. Правоохоронці та податківці приходять навіть до помешкань керівників вказаних відомств та голови виконкому партії “УДАР”

Сьогодні зранку увірвалися додому до головного архітектора Києва. Приходили додому і до голови виконкому партії «УДАР». Шукають корупцію?! Як блискавично і масово знайшлися якісь «справи», що не витримують жодної правової критики. Я завжди акцентував на тому, що в нашій роботі нульова толерантність до корупції. І міська влада завжди відкрита і співпрацює в цьому напрямку з правоохоронними органами.
Насправді ж те, що відбувається, – це тиск на столичну владу і придушення місцевого самоврядування. Тиск на мене особисто! І скажу, з чим він пов’язаний. Бо Київ вивчає питання про запровадження виконкомів. – Коли громада і управління містом не залежать від вказівок і волі Банкової.
І цього дуже не хочуть. Не хочуть, щоб Києвом керував мер, обраний киянами, а не призначений центральною владою казачок!
У таких випадках звертаються до гаранта Конституції щодо забезпечення дотримання законності. Але тут зрозуміло, що такі дії схвалені на найвищому рівні- пише Кличко на своїй сторінці в мережах.
Кличко також звернувся до правоохоронних органів із закликом, цитуємо “не порушувати так брутально закон”.