Журналісти «ЗЦР» з’ясували, яка фірма займалася ремонтними роботами по вулиці Сержанта Медведєва, 7, де сталася масштабна пожежа.

Згідно з базою закупівель «Прозоро», тендер на ремонт даху вище згаданого житлового будинку, виграла фірма «Базіс Компані». Департамент ЖКГ Запорізької міськради замовив роботи на 1,78 млн грн. Будівельники мали замінити майже всю покрівлю та замінити водопровідні труби. Ремонт мав завершитись до кінця 2021 року.

Окрім цього, місяць тому «Базіс компані» виграла тендер на заміну інженерних мереж в будинку по проспекту Соборному, 146. Департамент ЖКГ Запорізької міськради замовив роботи на 3,061 млн.

Усього ж пів року тому фірма отримала замовлень на 6,2 млн грн. Займалась різноманітними роботами у запорізьких частинах Нацгвардії.

Або власнику «Базіс компані» Роману Строганову дуже щастить, або тут прослідковується корупційна складова.

Нагадаємо, вчора, 2 серпня, на вул. Медведєва в чотириповерховому житловому будинку сталася масштабна пожежа. Близько 100 осіб евакуйовано. Рятувальники декілька годин боролись з вогнем. Ситуація ускладнювалась тим, що на даху будинку робітники понаскладали будівельні матеріали, у тому числі легкозаймисті.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 270 ККУ (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки).

Штаб консолідації, для постраждалих мешканців будинку, створено у школі №66 (по вул. Рекордній, 1).