В місті Енергодарі Запорізької області з 30 лікарів, які роблять щеплення від Covid-19, на місцях працює тільки 20. Під час проведення екстреної наради міського голови з керівництвом лікарень стало відомо, чому так сталося.

Міський голова Дмитро Орлов провів нараду з керівниками КНП «Міський центр первинної медико-санітарної допомоги» та КНП «Спеціалізована медико-санітарна частина» вчора, 6 жовтня. У розпал кампанії з вакцинування під кабінетами лікарень, де роблять щеплення, вишукуються черги. Адже на сьогодні з 30-ти лікарів вакцинують енергодарців тільки 20-ть. Шестеро медпрацівників пішли на лікарняний (один лікар хворіє на коронавірус), четверо знаходяться у відпустці, повідомляється на сайті відомства.

На базі КНП «СМСЧ» розгорнуто ковідний шпиталь. Медзаклад забезпечений 34 кисневими концентраторами, а також стаціонарними точками для підключення апаратів ШВЛ. Центр первинної медико-санітарної допомоги має 30 власних концентратів. Їх надають пацієнтам, які лікуються амбулаторно, проте потребують кисневої підтримки.

Нагадаємо, Запорізька область невпинно наближається до червоної зони. У Запоріжжі залишилось усього 60 ліжок для хворих на коронавірус. Дуже складна ситуація в Мелітополі, там вже запрацювали жорсткі карантині заходи. Зокрема, громадський транспорт перевозить пасажирів тільки у години пік, за наявності ПЛР-тестування, довідки про вакцинацію тощо.

Фото з сайту міськради