Сьогодні, 22 жовтня, проходить пленарне засідання Верховної Ради України. Під час якого виступив зі звітом міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Глава МОЗ з трибуни згадав Запоріжжя, як поганий приклад.

Він розповів, що нещодавно приїздив до Запоріжжя з робочою поїздкою. На думку Ляшка, причина низького рівня вакцинації серед запоріжців – неправильно вибудуваний процес або неправильно розрахована кількість Центрів масової вакцинації. Тому головний лікар зробив подання на Запорізьку міську раду про відсторонення від роботи директорки департаменту охорони здоровя м. Запоріжжя Вікторії Ушакової.

Моя поїздка до Запоріжжя, щодо неправильно організованого процесу роботи Центрів масової вакцинації, призвела до того, що за результатами поїздки я зробив подання на Запорізьку міську раду про відсторонення від роботи директора департаменту охорони здоров’я м. Запоріжжя, – з прямого включення Україна24 виступу глави МОЗ

Зауважимо, вище згадану посаду на сьогодні обіймає Вікторія Ушакова з 2016 року. До призначення вона працювала начальницею управління з питань охорони здоров’я, а також заступницею директора департаменту охорони здоров’я Запорізької міськради.

Нагадаємо, Віктор Ляшко прибув до Запоріжжя 19 жовтня.Він разом із головою ЗОДА Олександром Старухом відвідав найбільші Центри масової вакцинації та взяв участь у відкритті нового, який розташований в Хортицькому районі. Після того, як наша область потрапила до «червоної» зони та стали відкриватись нові центри – кількість нових вакцинованих значно виросла. Запорізька область навіть потрапила до рейтингу областей, де найбільше вакцинувалось людей за день.