У листопаді 2021 року ймовірно по всій Україні запровадять додаткові карантинні обмеження. В громадських місцях правоохоронці на власний розсуд знову перевірятимуть у громадян документи.

Про це йдеться в опублікованій постанові на сайті Кабінету Міністрів України.

Вказано, що з метою дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів працівники Національної поліції, Національної гвардії, посадові особи, уповноважені органами самоврядування зможуть проводити вибіркову перевірку документів у громадян:

що посвідчують особу, підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, а також довідок про звернення за захистом в Україні, виданих відповідно до Закону України “Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту”, а також документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби у випадках, коли це є підставою для незастосування обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідних рівнів епідемічної небезпеки.

Перевірки проводитимуться в парках, на вулицях, закладах харчування, розважальних закладах, клубах, громадських будинках і спорудах тощо.

Постанова набирає чинності з 8 листопада 2021 року.

На головній – фотоілюстрація