Минулого місяця Міністерство освіти і науки видало наказ про «Затвердження Умов прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2022 році». Документ ще мають затвердити в Міністерстві юстиції України. Втім краще перестрахуватись й вже розпочати підготовку за новими правилами, адже на абітурієнтів очікують істотні зміни.

Якщо документ таки затвердять, то абітурієнти які хочуть вступити на спеціальності «Журналістика», «Соціальна робота», «Соціальне забезпечення» і «Міжнародні відносини», окрім обов’язкового предмета – української мови, мають здавати на ЗНО ще й математику. Майбутні медики поки можуть обирати між математикою і біологією.

Охочі зможуть вступити із сертифікат ЗНО з 2019-2021 рр., але виші самостійно встановлюватимуть мінімальний прохідний бал на бюджетне місце.

Абітурієнтам, які претендують на бюджет, дозволять подавати до п’яти заяв в університети. А от контрактна форма навчання – 12. Минулого року дозволяли надсилати 13 заяв.

Бакалаври, які вступатимуть на магістрів за спеціальністю «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Управління та адміністрування», «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини», окрім іноземної мови треба скласти тест загальної навчальної компетенції (ТЗНК) та предметний тест.

На головній – фотоілюстрація