Після посту адвоката у соцмережах ексголовного лікаря Запорізької інфекційної лікарні, що його клієнт (Володимир Шинкаренко) не отримував жодних викликів від слідчого, на сайті ГУНП Запорізької області розмістили новину, що «поліція офіційно запрошує колишнього головного лікаря інфекційної лікарні на допит в якості підозрюваного».

На сайті відомства вказано, що Володимира Шинкаренка запрошує на допит запорізька поліція офіційно, в якості підозрюваного у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, що спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки) та ч. 2 ст. 272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки) ККУ. Шинкаренка чекають в поліції сьогодні, 9 листопада, о 15:00.

Нагадаємо, за словами Станіслава Гришина (адвокат), його клієнт не збирається тікати від слідства, навпаки «готовий брати участь у всіх подальших слідчих і процесуальних діях».

Минулого тижня з’явилась інформація, що ексголовному лікарю Обласної інфекційної лікарні інкримінують порушення правил безпеки, що спричинило загибель людей. Окрім колишнього головного лікаря кримінальне провадження інкримінують завідувачу господарсько-обслуговувального персоналу.

4 лютого 2021 року в Запорізькій обласній лікарні, де лежали важкохворі на коронавірус, сталася пожежа. Під час інциденту загинуло 4 людей, серед яких була 26-річна лікарка Ольга Глива. Коли почали встановлювати причини, в закладі виявили порушення правил протипожежної безпеки та інші порушення.

Фото: Google.com