У суботу, 15 січня, в смт Кушугум Запорізької області сталася надзвичайна подія. Шестеро неповнолітніх, віком від 12 до 15 років, всіляко знущалися зі свого однолітка.

Коли 14-річний підліток довго не повертався додому, а мобільний був вимкнутий, батьки вирішили самостійно шукати дитину. Тільки через декілька годин матері вдалося дізнатися адресу, де перебував її хлопчик. Весь цей час в одному з будинків школярі віком від 12 до 15 років знущалися, били та всіляко принижували однолітка, повідомляється на сайті відомства.

Батьки викликали правоохоронців. На місце події прибуло керівництво відділу поліції, слідчо-оперативна група та наряди групи реагування патрульної поліції.

Встановлено особи усіх шести малолітніх зловмисників, їх опитали в присутності батьків.
Окрім ч. 2 ст. 127 КК України (Катування) відкриті ще два кримінальні провадження за ч. 2 ст. 187 (Розбій) КК України та ч. 3 ст. 153 (Сексуальне насильство) КК України. Вирішується питання подальшої правової кваліфікації інших кримінальних дій фігурантів.

Двох 15-річних учасників протиправних дій затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вони обидва навчаються в місцевому закладі і їм по 15 років.

Буде вирішуватися питання повідомлення фігурантам про підозру та обрання запобіжних заходів. Найсуворіша санкція за цими статтями передбачає позбавлення волі на строк до десяти років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що хлопчик, якого розшукували протягом кількох місяців у Запоріжжі та області, загинув. Його тіло виявили у селищі Якимівка, про це повідомили у соціальних мережах волонтери.

На головній – фотоілюстрація