Близько двох тижнів невідомий зриває навчальний процес у м. Бердянську. Міська влада разом з правоохоронцями знайшли рішення, як запобігати хибним повідомленням про «мінування».

Щоб позбавити зловмисників їх «зброї» – сіяння паніки, в курортному місті посилять заходи безпеки. Усі повідомлення про «мінування» хибні, однак і не реагувати на них не можна. Тож кожного ранку перед початком занять школи перевірятимуть на предмет виявлення підозрілих предметів. Якщо адміністрації навчальних закладів отримають фейковий лист – паралельно з уроками вибухотехніки перевірятимуть будівлі, повідомляється на сайті відомства.

Кілька бригад цього тижня знаходитимуться в місті й за потреби негайно прибудуть на місце події.

Також розглядається можливість встановлення у школах металопошукових рамок. Загалом вивчаються всі можливі варіанти аби врешті припинити хвилю фейкових «мінувань».

Нагадаємо, прийнято рішення до кінця цього тижня перевести місцевих школярів на дистанційне навчання.

Чергова хвиля «мінувань» почалася в Бердянську 13 і 14 січня. Правоохоронці та всі відповідні служби оперативно проводили перевірку, небезпечних предметів не було виявлено.

Також, в грудні 2021 року близько тижня 15-річний підліток у змові зі своїм віртуальним другом – хакером з РФ – надсилав листи з погрозами до адміністрації закладів від імені одного з учнів місцевих шкіл. Причина – помста супернику через нерозподільне кохання.

Фото з сайту