Близько місяця вся країна, Запорізька область у тому числі, потерпає від інформаційного тероризму. Невідомі надсилають повідомлення про «мінування» об’єктів інфраструктури.

З початку 2022 року надійшло 339 повідомлень про «замінування». Перевірено 3183 об’єкти, де служби не знайшли небезпечних предметів. Тимчасово було паралізовано роботу навчальних закладів, залізничних вокзалів тощо, повідомляється на сайті ДСНС.

Серія псевдомінувань – елемент гібридної агресії та спланованою інформацією операцією. Мета – дестабілізувати ситуацію, тримати населення України в напрузі, вселити страх.

Встановлено, що відповідні повідомлення надходять з тимчасово непідконтрольних територій або з Російської Федерації. Тож громадян просять зберігати спокій!

Нагадаємо, щоб позбавити зловмисників їх «зброї» – сіяння паніки, в Бердянську посилять заходи безпеки. Усі повідомлення про «мінування» хибні, однак і не реагувати на них не можна. Тож кожного ранку перед початком занять школи перевірятимуть на предмет виявлення підозрілих предметів.

На головній – фотоілюстрація