На маршрутах, де не дуже великий пасажиропотік, може значно зменшитись кількість міського транспорту, якщо не підніметься вартість проїзду, про це повідомляється на сайті Запорізької міськради.

Запоріжцям вкотре нагадали про необхідність підвищення тарифів на проїзд у міському транспорті. Нібито, якщо цього не зробити, перевізники почнуть розривати договори. Як наслідок значно зменшиться кількість громадського транспорту на деяких маршрутах:

Підвищення вартості палива та природного газу вплинуло на роботу підприємств, які відповідно до умов конкурсу та складеного договору придбали свого часу рухомий склад та випустили його для роботи на лініях. Ми вдалися до відмови від деяких маршрутів – №7, №13, №90, №93 – та значного зменшення роботи транспорту на 14 маршрутах, які сьогодні відповідно до економічного стану підприємств проблематично обслуговувати в повному обсязі, – розповів заступник начальника управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради Олександр Кухарєв.

Нагадаємо, у результаті проведення регуляторної процедури, стосовно підвищення тарифів на проїзд, чиновники отримали 12 звернень від фізичних (які не погоджувалися з підвищенням тарифів) та 4 звернення від організації та підприємств. Управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міськради передасть висновки у виконком. Проїзд у громадському транспорті може коштувати від 10 до 14 грн.

Можливо звернень від громадян надійшло б набагато більше, якби з інформуванням про існування регуляторного акту не затягували. 25 грудня в розділі «економіка» в підрозділі «регуляторна політика» був опублікований документ. На сайті міськради в новинній стрічці мешканцям Запоріжжя повідомили про це тільки 12 січня (пропозиції можна було надіслати до 25 січня).

На головній – фотоілюстрація