Сьогодні, 16 лютого, у Запорізькому апеляційному суді розглядалася апеляційна скарга захисниці Олени Безуглої, яка просила для своєї неповнолітньої підзахисної змінити запобіжний захід: з тримання під вартою на домашній арешт.

8 лютого поточного року Шевченківський районний суд задовольнив клопотання слідчого та обрав 16-річній підозрюваній у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 189 КК України, ч. 2 ст. 269 КК України, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів. Сьогодні адвокатка неповнолітньої намагалася оскаржити це рішення, повідомляється на сторінці відомства.

Захисниця просила скасувати ухвалу слідчого у суді та обрати запобіжний захід дівчині у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю.

Заслухавши усі сторони колегія суддів вирішала апеляційну скаргу не задовольняти, ухвала слідчого лишається без змін.

Зауважимо, суд мав розглянути скаргу ще минулого тижня. Однак засідання довелося перенести через неявку прокурора.

16-річна дівчина – одна з підозрюваних, яка 22 листопада на спортивному майданчику однієї зі шкіл Шевченківського району, разом з трьома іншими неповнолітніми побила 3-х школярок. Також вона вимагала гроші у потерпілих.

Нагадаємо, 22 листопада четверо дівчат від 15 до 16 років почали розбірки зі школярками: 2007, 2008 та 2005 років народження. На відео знімалося, як агресорки знущалися, били та вимагали гроші у постраждалих. Особливою жорстокістю вирізнялася дівчина, яка організувала все це. Суд обрав запобіжний захід для найбільш агресивної нападниці , вона може пробути за ґратами 7 років.  Під домашній арешт пішли також інші учасниці побиття школярок.