Понад тиждень Запорізька атомна станція тимчасово знаходиться під контролем окупантів. Нещодавно військові рф заявили, що відтепер атомна станція знаходиться у власності «Росатому».

За словами керівника ДП «НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна, представники так званої «військово-цивільної адміністрації» зібрали персонал Запорізької АЕС та повідомили, що атомна станція знаходиться у власності «Росатому», повідомляється на Телеграм-каналі Енергоатом:

“Сьогодні представники так званої військово-цивільної адміністрації приїхали на станцію, зібрали менеджмент. Вони прізвища свої не називають – кажуть лише, що вони є представниками військово-цивільної адміністрації. Вони заявили менеджменту, що це зараз станція “Росатому”, і більше вона Україні не належить – мовляв, зайшли сюди надовго і це зараз територія орди, тому атомна станція має працювати відповідно до указів “Росатому”

Нагадаємо, в ніч з 3 на 4 березня окупанти почали обстрілювати Запорізьку АЕС. Сталася пожежа в навчально-тренувальному комплексі на території атомної станції. Тривалий час рятувальників не допускали, щоб ліквідувати пожежу. Станом на ранок 6:20 пожежники змогли ліквідувати вогонь. Під час штурму Запорізької АЕС загинули троє українських військових. Війська рф тимчасово захопили атомну станцію. Весь цей час персонал героїчно виконує свій обов’язок.