Понад тиждень тому на територію Запорізької атомної станції вдерлися російські окупанти. Військові злочинці вже навіть встигли заявити, що відтепер об’єкт знаходиться у власності «Росатому». Втім керівник ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін повідомив, що на місцях зараз працює персонал АЕС.

З офіційного Телеграм-каналу «Енергоатом».

За словами Петра Котіна, ситуація на захоплених російськими військами Чорнобильській та Запорізькій атомних станціях лишається незмінною.

На сьогодні на Запорізькій атомна станція контролюється українським персоналом, на станції перебувають близько 800 співробітників, вони мають можливість ротації. Формально окупанти не втручаються в їхню роботу. Хоча треба зауважити, що всі технічні рішення доводиться погоджувати з командиром загарбників.

«На ЗАЕС вони привезли персонал «Росатому». Це 11 людей, двох із них ми ідентифікували: головний інженер та його заступник з ремонту. Ці люди раніше працювали на наших АЕС, зокрема на Південноукраїнській та Хмельницькій. Зараз вони приїхали як представники «Росатому»

Нагадаємо, в ніч з 3 на 4 березня окупанти почали обстрілювати Запорізьку АЕС. Сталася пожежа в навчально-тренувальному комплексі на території атомної станції. Тривалий час рятувальників не допускали, щоб ліквідувати пожежу. Станом на ранок 6:20 пожежники змогли ліквідувати вогонь. Під час штурму Запорізької АЕС загинули троє українських військових. Війська рф тимчасово захопили атомну станцію. Весь цей час персонал героїчно виконує свій обов’язок.