Про це стало відомо під час робочої поїздки до Запорізької області Президента України Володимира Зеленського.

Голова Запорізької обласної адміністрації Олександр Старух відрапортував очільнику країни, що на сьогодні близько 60% території регіону тимчасово окуповано рашистами, на частині тривають бої. Також він повідомив, що у результаті бойових дій 77 пунктів Запорізької області було знеструмлено. Ворог зруйнував 2701 об’єкт інфраструктур, з яких 700 вже відновлено, повідомляється на сайті Президента України.

Також Володимир Зеленський відвідав санаторій-профілакторій, де зустрівся з ВПО. Гарант поцікавився у них умовами проживання та запевнив, що немає сумнівів стосовно того, що всі тимчасово окуповані міста буде звільнено.

Зазначається, що Зеленський відвідав передову. Він встиг не тільки поспілкуватися з військовими, але й вручити їм нагороди та подарунки. Які саме не уточнюється. Присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Нагадаємо, російські війська вкотре порушили Міжнародне гуманітарне право та правила ведення війни. З РСЗВ обстріляли цивільну інфраструктуру та мирні домогосподарства в районах населених пунктів Успенівки, Оріхова та Кам’янського.

Фото з сайту Президента України