Декілька годин тому з важливим повідомленням звернувся до своїх підписників у соцмережах міський голова Мелітополя Іван Федоров. За його словами, майже з усіх блокпостів Мелітопольського району поїхали рашисти.

Посадовець резюмував вчорашній офіційний візит Президента Володимира Зеленського до Запорізької області. На думку Федорова, таким чином очільник країни показав пріоритет державної політики – деокупація тимчасово окупованих територій нашої області.

Російські війська заблокували у Мелітополі, та ряді інших населених пунктів Запорізької області, мобільний зв’язок та Інтернет. Ворожа пропаганда почала ширити думки, що регіон українська влада збирається здати рашистам:

«Ворожа пропаганда розповсюджує чутки, що, нібито, Запорізьку область збираються здати. Не збираються деокупувати Мелітополь. Однак це ніщо інше, як пропаганда. Це все слова рашистів, які вони намагаються вбити нам у голову. Нічого у них не вийде.

Також Президент заслухав проблеми Мелітополя. Десь 50% містян на сьогодні виїхали з тимчасово окупованого міста. Тим, хто лишився, зараз дуже важко. Насамперед боротися з рашистською пропагандою, з тиском… кожного дня з’являються нові проблеми.

Проте, я впевнений, що у найближчі тижні, або ж місяці, Мелітополь буде деокуповано нашими військами. Ми віримо в наше ЗСУ. Для підтвердження наведу, три дні назад з території Мелітопольського району майже з усіх блок-постів поїхали рашисти. Поїхали, бо наші герої-військові роблять все можливе та неможливе, щоб найближчим часом звільнити тимчасово окуповані території від росіян».

Нагадаємо,  голова Запорізької обласної адміністрації Олександр Старух відрапортував очільнику країни, що на сьогодні близько 60% території регіону тимчасово окуповано рашистами, на частині тривають бої. Також він повідомив, що у результаті бойових дій 77 пунктів Запорізької області було знеструмлено. Ворог зруйнував 2701 об’єкт інфраструктур, з яких 700 вже відновлено.

На головній – фотоілюстрація