Сьогодні, 1 вересня, на Запорізьку атомну електростанцію прибула місія Міжнародного агентства з атомної енергії. Про це своєму офіційному Телеграм-каналі повідомив чинний голова Енергодару Дмитро Орлов.

Про візит МАГАТЕ стало відомо декілька днів тому, коли фахівців на чолі з керівником було помічено в столиці. Пізніше інформацію підтвердили агентству «Інтерфакс-Україна»:

«Так, місія МАГАТЕ вже у Києві»

МАГАТЕ розпочне роботу на тимчасово окупованій військами рф Запорізькій АЕС. Втім, невідомо наскільки це можливо зважаючи на ситуацію.

Також, «Інтерфакс-Україна» посилаючись на Головне управління розвідки Міністерства України повідомляє, що росіяни готують до евакуації співробітників «Росатому»:

«На Запорізькій атомній електростанції проводиться підготовка до евакуації в Мелітополь співробітників “Росатому”. Щоб уникнути паніки серед працівників станції підготовка проводиться приховано. Евакуація проходитиме у супроводі підрозділів “Росгвардії”, які о 7:00 колоною вирушили з Мелітополя в напрямку Енергодару»

Нагадаємо, в ніч з 3 на 4 березня окупанти почали обстрілювати Запорізьку АЕС. Сталася пожежа в навчально-тренувальному комплексі на території атомної станції. Тривалий час рятувальників не допускали, щоб ліквідувати пожежу. Станом на ранок 6:20 пожежники змогли ліквідувати вогонь. Під час штурму Запорізької АЕС загинули троє українських військових. Війська рф тимчасово захопили атомну станцію.

Фото з Телеграм-канала Дмитра Орлова