Декілька днів тому стало відомо про звільнення п’яти голів обласних військових адміністрацій, серед яких був і Олександр Старух – колишній очільник Запорізької області. Офіційних причин не названо.

Соціолог, керівник соціологічної компанії IRG Фелікс Хрустальов вважає, що до звільнення Олександра Старуха із посади голови Запорізької обласної військової адміністрації могли призвести репутаційні втрати, які понесла його команда. Про це він повідомив в етері проєкту Радіо Свобода «Новини Приазов’я».

 

«У воєнний час обласна адміністрація має приділяти достатню увагу комунікаціям. Вся робота має бути прозвітованою першочергово перед громадою та населенням, а не тільки перед вищими органами.

У Запорізькій області є різні типи громад (неокуповані території, на лінії фронту, території, які окуповані), відповідно, їхні потреби відрізняються. Розуміємо, що після деокупації повстануть четверті потреби – реінтеграція цих територій.

Крім того, треба налагодити координацію між усіма гілками влади. Наразі ми бачимо, як окремо рухаються місто та область», – зазначає Хрустальов.

На думку депутата Херсонської ради Сергія Хланя, звільнення голів Херсонською та Запорізькою областей пов’язані зі звільненням Кирила Тимошенка ( ексзаступник керівника Офісу Президента).

«Команда, яка уся цілком звільнилась – це Кирило Тимошенко, голови Дніпропетровської та Запорізької областей і Ярослав Янушевич – це, так би мовити, неформальна така команда, яка прийшла і яку привів за собою Кирило Тимошенко, як своїх людей. І пішовши з посади, вся команда йде з посад».

Нагадаємо, 30 серпня детективи НАБУ разом з департаментом контррозвідки Служби безпеки України провели понад 20 обшуків у Запоріжжі (у міськраді, обласній військовій адміністрації, складських та у житлових приміщеннях можливих причетних до злочину осіб) у межах розслідування за фактом можливого незаконного привласнення гуманітарної допомоги, легалізації доходів, одержаної злочинним шляхом, та незаконного збагачення.

Читайте також:

У ВОЄННИЙ ЧАС МІСЬКА РАДА ЗАПОРІЖЖЯ ПЛАНУЄ ОТРИМАТИ ДО БЮДЖЕТУ 2023 ПОНАД 8 МЛРД

ДЕПУТАТ МІСЬКОЇ РАДИ ЗАПОРІЖЖЯ ЗВИНУВАЧУЄ КУРТЄВА В САБОТАЖІ Й ОБІЦЯЄ ПИСАТИ ЗАЯВУ ДО ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ