Кабінет міністрів України підтримав проєкти указів президента Володимира Зеленського про призначення трьох голів – Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської – областей.

Про це повідомляється на офіційній сторінці Телеграм-каналу уряду.

Стало відомо, що головою Запорізької обласної державної адміністрації стане Юрій Малашко. До призначення він був  виконуючим обов’язків Антитерористичного центру при Службі безпеки України.

Нагадаємо, 24 січня з’явився указ президента про звільнення Олександра Старуха з посади голови Запорізької обласної державної адміністрації. Вказано, що «згідно з поданою ним заявою». Соціолог, керівник соціологічної компанії IRG Фелікс Хрустальов вважає, що до цього могли призвести репутаційні втрати, які понесла його команда.

30 серпня детективи НАБУ разом з департаментом контррозвідки Служби безпеки України провели понад 20 обшуків у Запоріжжі (у міськраді, обласній військовій адміністрації, складських та у житлових приміщеннях можливих причетних до злочину осіб) у межах розслідування за фактом можливого незаконного привласнення гуманітарної допомоги, легалізації доходів, одержаної злочинним шляхом, та незаконного збагачення.