«Фестиваль сім’ї» пройде в Запоріжжі 01-02 червня 2019 р.

10:00 – майдан Волі – святкова хода «Парад щасливих сімей»

11:00 – Центральний парк культури та відпочинку «Дубовий Гай» – відкриття фестивалю

«Фестиваль сім’ї» – це один з наймасовіших загально-міських заходів, який було засновано у 2012 році.  У 2019 році «Фестиваль сім’ї» відбудеться 1-2 червня під незмінним лозунгом «Щаслива родина – міцна країна!».

Щаслива родина й міцна країна – споконвічні цінності українського народу, завдяки родині міцніє і розвивається держава.

Запорука щасливої родини – здоровий спосіб життя. Заняття спортом всією сім’єю цементують міцні родинні стосунки: таке дозвілля покликане не лише приносити фізичну користь від занять тим чи іншим видом спорту, а й надає можливість здобувати маленькі перемоги, які поєднують сім’ю не лише тілом, а й духом.

Дводенна програма фестивалю насичена незліченною кількістю активностей, розваг та локацій. Однією з найбільших локацій фестивалю є майданчик соціальних професій, облаштований сучасною рятувальною й поліцейською технікою й створений за підтримки співорганізаторів фестивалю ГУ ДСНС України у Запорізькій області та Патрульної Поліції.

Також, на заході буде представлена масштабна спортивна локація – «Ярмарок спорту», представлена  великою кількістю спортивних асоціацій, шкіл, секцій та клубів, які працюють, як в місті Запоріжжі та області.

Ввечері 1 червня на всіх відвідувачів чекає концертна програма, а 2 червня гостей фестивалю дивуватиме Федерація СПАС.

Процес децентралізації торкається кожної української сім’ї, тому в цьому році, окрім вже улюблених дитячий, сімейних та спортивних активностей, до участі у «Фестивалі сім’ї» долучаються представники об’єднаних територіальних громад Запорізької області. Україна знаходиться в стані одночасного реформування багатьох галузей, зокрема, адміністративно-територіальна реформа відбувається паралельно із реорганізацією первинної медицини, тому було прийнято рішення включити до програми заходу практично-інформаційну складову:

– інформаційні майданчики «Лікар для кожної сім’ї»;

– публічний лекторій, який спрямований на організацію відкритих тематичних лекцій на суспільно важливі теми, як права людини, критичне мислення та медіа грамотність населення.

Для дітей з особливими потребами підготовлено імпровізаційний майданчик «Містечко дитинства», локації клубів «Рівні можливості», «Лікування за допомогою тварин». Ми ставимо за мету подарувати справжнє свято дітям, які обмежені в спілкуванні з навколишнім середовищем. Ми хочемо, щоб вони відчули себе частиною великого світу, де, безумовно, є місце для них!

В 2019 році ми плануємо залучити більше 150 громадських організацій та бізнес партнерів, 700 волонтерів, 25 тис учасників, організувати 200 різних видів активностей, подарувати 3000 подарунків,  а також запросити на свято сім’ї  вимушено переміщених осіб, учасників АТО та провести фестивалі сім’ї в м. Бердянськ, Мелітополь та Енергодар Запорізької області.

«Фестиваль сім’ї» вже 7-ий рік ініціюється коаліцією громадських організацій та Ради Церков, за підтримки Запорізької обласної держадміністрації та Запорізької міської ради. З 2016 року свято проходить за підтримки Ініціатив інфраструктурної програми для України, що виконуються німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft  für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини.

Контактні особи:

Керівник проекту Дмитро Матюхін 067 61 11 680,

Керівник з локацій Шувалов Євген 097 704 50 82

Керівник напрямку роботи з партнерами Філь Вікторія 066 337 67 70

Координатор з загальных питань Югріна Aнна 066 380 60 27

Координатор з технічних питань Суліма Євген (Віктор Павловцев) 066 795 22 00

Короткий розклад 01 червня 2019 р.

10:30 – 11:00 – збір сімей, дітей, представників влади, ЗМІ на площі Волі за участю аніматорів, які будуть вітати гостей, анонсувати захід, роздавати повітряні кулі.

11:00 – 11:15 – святкова хода «Парад щасливих сімей» на чолі з оркестром, ходулістами, нареченими. Святкова колона урочисто прямуватиме від Майдану Волі до Центрального парку «Дубовий Гай»» зі святковою символікою, яка пропагує міцну українську родину.

11:15 – 11:45 – урочисте відкриття свята на сцені парку «Дубовий гай».

11:45 – 19:00 – розважально-святкова програма:

– «Ярмарок спорту»;

– «Фестиваль народностей»;

– «Ярмарок професій»;

– «Містечко батутів»;

– катання на байдарках;

– «Лікування за допомогою тварин»;

– імпровізаційний майданчик «Містечко дитинства»;

– BauDorf (будівельна локація);

– «Містечко морозива»;

– тематичні фотозони;

– тематичні майстер класи.

12:00 – 15:00 – робота інформаційних майданчиків «Лікар для кожної сім’ї»;

– публічний лекторій;

– локація об’єднаних територіальних громад Запорізької області;

– локація Молодіжних хабів Запорізької області;

16:30 – 17:00 – підведення підсумків 1 дня «Фестивалю сім‘ї».

17:00 – 19:00 – концертна програми на головній сцені.

Короткий розклад 02 червня 2019 р.

 9:30 – Чемпіонат Запорізької міської федерації Вільної Боротьби, та Запорізької обласної федерації Вільної Боротьби.

11:00 – відкриття другого дня «Фестивалю сім’ї».

11:30 – старт роботи локацій:

– Чемпіонат «Лава на лаву»;

– Чемпіонат з Кіокушин Карате;

– Чемпіонат з Гирьового спорту;

– Чемпіонат з Історичного фехтування (Клуб історичного фехтування «Стезя»);

– Чемпіонат з Історичного фехтування (Клуб «Братство сталі»);

– чемпіонат Федерації каное;

– чемпіонат з Алтимат фрісбі;

– чемпіонат з Боксу.