Вчора, 22 березня, Міністерство охорони здоров’я опублікувало оновлений список областей, які входять у «червону» зону через стрімке зростання коронавірусної хвороби серед населення.

Тепер у списку вже сім областей та столиця: Київська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Одеська, Чернівецька і Сумська області.

В цих регіонах діятиме жорсткий карантин. Закриті заклади культури, заборонено проведення масових заходів, релігійних богослужінь, заклади харчування працюватимуть тільки на виніс, бюджетні підприємства переходять на дистанційну роботу тощо.

В Телеграм-каналі міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у кожній області самостійно вирішуватимуть питання карантинних обмежень на автотранспорті та залізниці.

Виключення становлять:
🟢 транзитні перевезення;
🟢 перевезення легковими автомобілями, де кількість пасажирів, включаючи водія, не більше 5-ти осіб без урахування дітей віком до 14 років;
🟢 перевезення службовим/орендованим автотранспортом підприємств, закладів, установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які поінформовано не менше ніж за 2 дні органи Нацполіції;
🟢 перевезення пасажирів автотранспортом у міжнародному сполученні за наявності підтвердженого негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, проведеного не більше ніж за 48 годин.

Нагадаємо, Регіонньюс розповідав, що столична влада вирішила не зупиняти роботу столичного транспорту. Щоправда, діятимуть обмеження – водії мають слідкувати, щоб салон був заповнений на 50%. В метро також впускатимуть невелику кількість пасажирів.

На головній – фотоілюстрація