Три постійні комісії Запорізької обласної ради фактично не можуть працювати через демонстративну поведінку депутатів від фракції ОПЗЖ.

Мова йде про постійну комісію з питань економічного розвитку, інвестицій, регуляторної політики та підприємництва, постійну комісію з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, постійну комісію з питань соціальної політики та праці. Перша та остання не збиралися жодного разу з часу роботи нового скликання обласної ради, друга – зібралася один раз ще на початку року й з того часу питання не розглядали. Водночас громади, у тому числі які були створеними лише восени й потребують активної підтримки, скаржаться на відсутність інтересу обласної влади до життя громад.

Комісії не працюють через те, що депутати – переважно з фракції ОПЗЖ не ходять на комісії.

Сьогодні, на сесії Запорізької обласної ради дане питання голова фракції “Європейська Солідарність” Ігор Артюшенко. Він публічно заявив про проблему й озвучив два варіанти розв’язання проблеми, перше – зобов’язати депутатів ходити на комісії, друга – переобрати склад комісій, що не залежати від людей, які воліють сачкувати демонструючи аневдоволення.