Перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін поспілкувався із журналістами «Громадського». Одна з тем – смерть 33-річного народного депутата Антона Полякова, якого знайшли непритомним в таксі в Дніпровському районі міста Києва.

За словами правоохоронця, окрім метадону в крові померлого народного депутата виявили димедрол, який підсилює дію наркотиків:

«Ми завершили одну з експертиз. І точно можемо сказати, що це метадон з примішкою димедролу. Простіше, це так званий вуличний метадон. Димедрол посилює дію наркотичної речовини. Хочу звернути увагу, що у звичайній аптеці, за звичайному рецептом таку речовину не купиш. Можна говорити, що ця суміш була здобута десь не в офіційній аптечній мережі. Наразі ми не коментуємо, яким чином наркотична речовина могла потрапити в організм. Слідство триває»

На сьогодні, немає підтверджень, що смерть Полякова мала насильницький характер, однак остаточно слідство не відкидає цю версію.

Нагадаємо, 8 жовтня патрульні зупинили таксі за порушення ПДР у Дніпровському районі міста столиці. В салоні вони виявили мертвим Антона Полякова – народного депутата України. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група та інші служби. Попередньо встановлено, що чоловіку стало зле в таксі. Його намагались реанімувати патрульні та лікарі «швидкої», однак зусилля виявились марними – медики констатували смерть.

Водій таксі спочатку розповідав, що підібрав чоловіка на зупинці. На протоколі ж свідчив, що певний час їхав за машиною нардепа, який їздив Києвом з іншим свідком.

Для довідки: у 2019 році Антона Полякова обрали депутатом від партії «Слуги народу» в Чернігівській області. Через деякий час у нього виник конфлікт з іншими членами партії. Чоловіка виключили з фракції. Він назвав це політичною розправою. У 2020 році Полякова партія «За майбутнє» висунула на посаду голови міськради Чернігова.

Фото: Google.com