Вчора, 3 листопада, під час мітингу антивакцинаторів проти «примусової вакцинації» під будівлею Запорізької обласної державної адміністрації відбулась сутичка між правоохоронцями та учасниками. Чоловік, який отримав тілесні ушкодження, написав заяву.

В пресслужбі ГУНП Запорізької області повідомили, що постраждалий 1967 року народження написав заяву про спричинення тілесних ушкоджень працівником поліції. Заяву передано до ТУ ДБР. Водночас відносно нього складено 2 адміністративні матеріали (за ст. 185 «Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця» та ч. 2 ст. 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей» КУпАП).

Нагадаємо, вчора співробітники поліції задокументували порушення карантинних обмежень. Учасники «антиковідного мітингу» не дотримувались норм карантинних обмежень – дистанції, більшість не одягали медичні маски. Людей просили не порушувати правила, однак вони не дослухались. П’ятеро порушників згідно зі ст. КУпАП, четверо з яки доставлені до підрозділу поліції. Один громадян під час штовханини отримав ушкодження.

У соцмережах опублікували відео, де видно, що по відношенні до деяких присутніх з боку правоохоронних органів була застосована сила.

Фото порталу “Акцент”