Відсьогодні,  8 лиcтопада, невакцинованих працівників певних професій відсторонили від роботи без збереження заробітної плати, стажу і лікарняного. Напередодні «Про Бердянськ» прокоментував слова голови Бердянська на прес-конференції, під час якої він заявив, що в курортному місті не стануть відстороняти від роботи держслужбовців без щеплень від Covid-19.

Ба більше, нібито йшлося й про інші категорії, навіть працівників освіти. Ось, що говорив Валерій Баранов журналістам:

Ми нікого не відсторонимо! У нас не стоїть завдання усунути від роботи. Ми ще не мали таких прецедентів. І наші юристи сказали, що за законом усувати нікого не будуть. Будемо працювати! – запевнив він.

У п’ятницю, 5 листопада, на сайті місцевої міськради зявилась зовсім інша позиція голови Бердянська. Місцевих мешканців попередили про відсторонення від роботи працівників, які не мають щеплень від коронавірусної хвороби.

Шановні мешканці громади! Із наступного понеділка, 08 листопада, виникає необхідність відсторонення від роботи без збереження заробітної плати та стажу роботи тих працівників, які не пройшли вакцинацію проти COVID-19 або не нададуть медичну довідку про те, що перехворіли на COVID-19 чи мають медичні протипоказання до щеплення. Строк відсторонення встановлюється до усунення причин, які його зумовили, тобто до отримання щеплення чи надання довідки встановленого зразка.

Дія зазначеної постанови поширюється лише на працівників із переліку професій, для яких щеплення проти COVID-19 визнано обов’язковим, згідно з наказом МОЗ України № 2153 від 04.10.2021 р. На даний момент до цього переліку не входять фахівці органів місцевого самоврядування та комунальних підприємств, однак протягом цього тижня ми дворазово організовували кампанію з вакцинації для співробітників, щоб забезпечити епідеміологічне благополуччя в місті та сталу роботу установ.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров’я України затвердило перелік виробництв та організацій, співробітники яких мають обов’язково вакцинуватись від Covid-19.

До роботи без збереження заробітної плати не допускатимуться невакциновані робітники наступних професій: органів виконавчої влади, місцевих державних адміністрації та їхніх структурних підрозділів; закладів вищої освіти, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

На головній – фотоілюстрація