15 січня в смт Кушугум сталася жахлива подія, яка вразила всю країну, шестеро неповнолітніх (віком від 12 до 15 років) побили і всіляко знущалися зі свого однолітка.

Матір постраждалого хлопчика розповіла кореспондентам столичних медіа подробиці інциденту. Дитину катували протягом декількох годин, завдяки батькам, які забили на сполох, вдалося уникнути найстрашнішого.

«Вони його били, тушили об нього сигарети, роздягали, виганяли на вулицю й обливали холодною водою. Змушували їсти недопалки, коли ми їхали у «швидкій», він блював цими недопалками», – слова жінки з сюжету ТСН.


Причина цих «звірств» – вимагання грошей. Яких саме невідомо.

Виявляється ініціатори злочину й до цього мали не найкращу репутацію. Один з них, 15-річний школяр, тривалий час проживав самостійно без нагляду батьків. На цей час розглядається можливість введення комендантської години для неповнолітніх.

Нагадаємо, встановлено особи усіх шести малолітніх зловмисників, їх опитали в присутності батьків.

Окрім ч. 2 ст. 127 КК України (Катування) відкриті ще два кримінальні провадження за ч. 2 ст. 187 (Розбій) КК України та ч. 3 ст. 153 (Сексуальне насильство) КК України. Вирішується питання подальшої правової кваліфікації інших кримінальних дій фігурантів.

Двох 15-річних учасників протиправних дій затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вони обидва навчаються в місцевому закладі і їм по 15 років.

На головній – фотоілюстрація

Читайте також: ЧЕРЕЗ НОВУ ХВИЛЮ «МІНУВАНЬ» НА ЗАПОРІЖЖІ ДІТЕЙ ПЕРЕВАЛИ НА ДИСТАНЦІЙКУ