19 січня було опубліковано ухвалу суду, згідно з якою Верховний Суд частково задовольнив касаційні скарги ТОВ «Ленд Дівелопмент» та Запорізької міської ради.

Постанову Запорізького апеляційного суду від 1 грудня 2021 року щодо визнання недійсним договір оренди землі (сквер Яланського) вище згаданої фірми бізнесмена та депутата міськради Володимира Кальцева було призупинено, про це повідомляє «Суспільне. Запоріжжя» з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

«До касаційних скарг додані клопотання ТОВ «Ленд Дівелопмент» та Запорізької міської ради, в яких останні просять зупинити дію постанови Запорізького апеляційного суду від 01 грудня 2021 року, в обґрунтування яких зазначають, що у зв’язку з визнанням договорів оренди землі недійсними у них відсутні підстави для виконання умов таких договорів, зокрема, і для сплати грошових коштів орендної плати за земельні ділянки комунальної власності, що може призвести до недоотримання бюджетом міста Запоріжжя таких коштів». – йдеться в ухвалі.

Також зазначається, що Запорізький апеляційний суд не дослідив зібрані у справі докази тощо.

Нагадаємо, Запорізька міська рада затвердила передачу двох земельних ділянок ТОВ “Ленд Дівелопмент” під будівництво підземного багатофункціонального ТРЦ й реконструкцію скверів, що  існують. Але з’ясувалося, що фірма політика і бізнесмена збирається будувати наземний комплекс. До того ж коли «загадковим чином» проєкт «перекроїли», діяв старий Генплан. Оскільки зміни туди не вносилися – землі рекреації. Запорізький апеляційний суд взяв до уваги наведені факти місцевими активістами й виніс рішення про визнання недійсного договору оренди під забудову ТРЦ.

P.s скоро RegionNews проконсультується з юристом, щоб більш детально вивчити це питання, а також на сайті опублікуємо великий матеріал.

На головній – фотоілюстрація