RegionNews повідомляв, що протягом декількох годин на території Запорізької АЕС йдуть запеклі бої. Російські військові намагаються захопити атомну станцію попри загрозу глобальнуої катастрофи.

За територією АЕС продовжує горіти одна з будівель учбово-тренувального комплексу. Наразі вогнем охоплено 3,4,5 поверхи п’ятиповерхової будівлі. На ЗАЕС працює один енергоблок з шести. Через обстріл з боку окупантів рятувальники ще й досі не можуть приступити до гасіння пожежі, повідомляє пресслужба відомства.

Важливо, що за офіційною інформацією протипожежний стан АЕС в нормі.

Нагадаємо, військові РФ намагаються захопити Запорізьку АЕС, йдуть бої. Внаслідок обстрілів з боку окупантів на першому енергоблоці сталася пожежа. Є постраждалі. На території атомної станції були помічені кадирівці. 

В Енергодарі було зафіксовано понад 100 одиниць ворожої техніки. Окупанти обстрілюють житлові будинки, один снаряд потрапив на територію 2-ї школи. В місті відсутнє водопостачання, в деяких районах немає світла.

Оновлення станом на 5:20: Станом на 05:20 на Запорізькій АЕС у м. Енергодар підрозділи ДСНС виїхали на гасіння пожежі в учбово-тренувальному корпусі. Від ДСНС залучено 40 осіб та 10 од. техніки.