В Ірпені Київської області окупанти відкрили вогонь по цивільних громадянах під час спроби евакуації. Іноземні журналісти зафіксували один з фактів військового злочину Росії.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив журналіст Юрій Бутусов.

Іноземні журналісти фіксували, як мешканці Ірпеня намагаються вийти з міста гуманітарним коридором. На відео видно, що чоловіку поставили питання щодо вчорашніх подій (він з тероборони). У цей самий момент пролунав постріл. Поблизу йшли матері з маленькими дітьми. Є постраждалі.

Обстрел российскими войсками коридора для выхода мирных жителей Ирпеня. Тяжёлые ранения получила целая группа гражданских лиц, все это засняли иностранные журналисты.
Відео від Андрій Дубчак@Donbas Frontliner, – пише журналіст.

Увага! Відео краще не дивитися неповнолітнім та чутливим особам


Зауважимо, околицю Києва та найближчі міста (Бородянка, Буча, Гостомель, Васильків, Ворзель, Ірпінь) військові РФ намагаються зрівняти з землею. Нищать все на своєму шляху.

Нагадаємо,  5 березня над Черніговом фахівці ППО збили ворожий літак-штурмовик СУ-34. Це той самий літак, який бомбардував мирне населення. Один з пілотів – майор Криволапов К.В, який загинув. Він знаходився у базі даних «Миротворця» через те, що у Сирії так само як і в Україні, бомбардував мирне населення. Другий – майор Олександр Красноярцев. Він капітулював й намагався втекти, але злочинця затримали.

Фото: Google.com