Якщо поновляться переговори української делегації з російською, нібито, росія наразі не хоче «обговорювати статус» Херсонської та Запорізької областей.

Про це повідомляє портал «Слово і діло» посилаючись на «Известия».

Пропагандистське російське ЗМІ посилаючись на свої джерела, стверджує, що росія не збирається «обговорювати статус» Херсонської та Запорізької областей, як у випадку з окупованим Кримом та Донбасом. Серед причин рашисти, нібито, вказують, що «переважна більшість жителів регіону підтримують росію».

«Москва була готова зупинити спецоперацію ще у березні під час переговорів делегацій в Анталії. Тоді Україна сама запропонувала нейтральний статус та гарантії безпеки без включення до них Донбасу та Криму. Володимир путін був готовий піти на цей крок, але на Україну натиснув Захід, і тому Київ відкликав свою пропозицію», – наводяться слова від «високопоставленого» джерела.

Нагадаємо, 5 червня голова Запорізької адміністрації Олександр Старух відрапортував очільнику країни Володимиру Зеленському, що на сьогодні близько 60%; території регіону тимчасово окуповано рашистами, на частині тривають бої. Російські військові стають більш жорстокими до українців на тимчасово окупованих територіях. Почали масово викрадати людей. Псують мобільний зв’язок та Інтернет, щоб сіяти паніку серед населення. Навмисно розповсюджують чутки, що українська влада «здала» Запорізьку область.

Попри небезпеку на тимчасово окупованих територіях місцеві мешканців проводять проукраїнські мітинги. Рашисти всіляко намагаються придушити волевиявлення українців.

На головній – фотоілюстрація