Сьогодні, 22 грудня, на останній сесії міськради депутати розглядали пропозицію щодо встановлення в Запоріжжі нових туалетів. З 54 присутніх депутатів 14 проголосували «за», рішення не прийнято.

Як виявилося у 2017 році від місцевого мешканця вже надходила подібна пропозиція. Департамент інфраструктури та благоустрою Запорізької міськради підготували рішення «Про підтримку петиції щодо встановлення туалетів загального користування в м. Запоріжжя» й депутати його підтримали. Тому посадовці вирішили недоцільним повторно схвалювати схожу петицію.

За ці роки в місті спромоглися побудували шість громадських вбиральні. Стало відомо, що наступного року мають з’явитися ще чотири туалети, які встановлять у реконструйованих парках і скверах. В.о. міського голови Анатолій Куртєв зазначив, що певно цього мало, раз запоріжці періодично звертаються до влади щодо будівництва нових туалетів, тож питання треба доопрацювати.

Зауважимо, на сьогодні на обслуговуванні КП «Титан» знаходиться 5 громадських вбиралень, 12 модульних туалетних кабін та 97 мобільних туалетних кабін (біотуалетів).

На головній – фотоілюстрація

Читайте також: